Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

1. Korištenje i izmjene

Ovi opći Uvjeti i pravila odnose se na korištenje OrionWP web stranica, odnosno web domene orionwp.com u vlasništvu tvrtke Novi Web studio.

Usluge su dostupne na web stranicama https://orionwp.com, dalje u tekstu OrionWP.

Korištenjem web stranice ili OrionWP usluga obvezujete se poštivati niže navedene Uvjete i pravila.

Ako se ne slažete s Uvjetima i pravilima korištenja web stranice, molimo Vas nemojte koristiti web stranice ili usluge.

Uvjeti i pravila korištenja web stranice podložni su promjenama u bilo kojem trenutku, zbog toga bi stranice s Uvjetima i pravilima korištenja web stranice trebali posjetiti kod svake posjete OrionWP web stranicama. Ako OrionWP web stranice nastavite koristiti nakon što su izmijenjeni Uvjeti i pravila korištenja, smatra se da ste suglasni s novim Uvjetima i pravilima korištenja OrionWP web stranice.

Tvrtka Novi Web Studio neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz promjena web sadržaja.

2. Uvjeti kupnje

Ovim se Uvjetima i pravilima utvrđuje postupak naručivanja, plaćanja, isporuke te reklamacija proizvoda/usluga koji su ponuđeni na ovim stranicama. Postupak te uvjeti naručivanja proizvoda/usluge putem web stranice definirani su kroz sljedeće etape:

 • Registracija
 • Naručivanje
 • Plaćanje
 • Preuzimanje

Isporučitelj naručenih OrionWP proizvoda/usluga putem web stranice omogućuje narudžbu cjelokupnog asortimana proizvoda/usluga koja se nalazi u ponudi iz koje se dostavlja pojedinom kupcu.

Kupac je fizička ili pravna osoba koja naručuje ili plaća uslugu proizvoda tvrtki Novi Web Studio, Nikole Tesle 37, Stari Jankovci 32241 (Vinkovci) putem web stranice OrionWP. Sve cijene izražene su u Hrvatskoj nacionalnoj valuti, hrvatska kuna (kn), i oslobođen PDV-a po članku 90 zakona o PDV-u.
Proizvod/usluga se isporučuje po cijenama važećim na dan naručivanja.

2.1. Registracija

Da biste se registrirali ili koristili OrionWP usluge, morate imati najmanje 18 godina. Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije i kupnje.

Ako dođe do bilo kakve promjene podataka koje ste unijeli prilikom registracije ili kupnje, molimo Vas da čim prije ažurirate Vaš korisnički račun, odnosno obavijestite nas o nastalim promjenama putem e-mail adrese: info@orionwp.com ili putem telefona 099/ 415-2779.

Naručitelj tj. kupac odgovara za ispravnost svih unesenih podataka prilikom naručivanja proizvoda/usluga.

2.2. Naručivanje robe

Proizvodi se naručuju elektroničkim putem u tri koraka, pritiskom gumba „Dodaj u košaricu“ > “Izvrši narudžbu” > “Naručite“. Proizvodi se smatraju naručenim u trenutku kada kupac prođe cijeli proces i pritisne gumb “Naručite” (checkout procedura) u trećem koraku.

OrionWP omogućuje jedan način narudžbe:

KUPNJA KAO REGISTRIRANI KORISNIK
Naglašavamo da narudžba, za vas kao registriranog korisnika pruža dodatne mogućnosti kao što su:

 • Brži proces narudžbe i naplate
 • Pregled prošlih narudžbi
 • Izmjena podataka korisničkog računa
 • Favoriti
 • Liste kupnji

Nakon izrade i potvrde narudžbe, na e-mail kojim ste se registrirali kao kupac dobiti ćete e-mail potvrdu da je narudžba zaprimljena od strane OrionWP. Potvrda se generira automatski od strane servera te prosljeđuje kupcu u trenutku potvrde narudžbe zajedno s informacijama za plaćanje.

Ako ne dobijete ovakvu poruku, molimo Vas da provjerite:

 • Da li je poruka u Vašem Junk/Spam folderu
 • Da li je Vaš mailbox pun
 • Da li se proizvod/usluga nalazi u Vašoj košarici nakon prijave na stranicu OrionWP, te u tom slučaju ponovite proces naručivanja

Ukoliko OrionWP nije u mogućnosti isporučiti bilo koji od naručenih proizvoda/usluga, kontaktirat će kupca telefonski ili e-mailom po pitanju zamjenskog proizvoda/usluge ili otkazivanja naručenog proizvoda.

Slike i opis proizvoda na OrionWP web stranici su ilustrativne prirode te slika koja ilustrira proizvod na internetskoj stranici ne mora u potpunosti odgovarati stvarnom izgledu i sadržaju proizvoda/usluge.

OrionWP će nastojati na web stranicama objavljivati točne i aktualne podatke, ali ne preuzima odgovornost za točnost i potpunost istih.

2.3. Isporuka proizvoda/usluge

Naručen proizvod/uslugu Kupac je dužan prije preuzimanja provjeriti, a eventualne vidljive pogreške odmah prijaviti.
OrionWP zadržava pravo neisporuke narudžbe ako postoji sumnja na zlouporabu ili u slučaju da kupac nije podmirio dugovanja u roku od 60 dana od dana narudžbe proizvoda/usluge.

2.4. Plaćanje robe

Kupac se obvezuje naručene proizvode platiti tvrtki Novi Web Studio jednim od načina plaćanja navedenih na OrionWP web stranicama.
Kupac je dužan u roku od 7 (sedam) dana od dana narudžbe proizvoda/usluge uplatiti predujam u iznosu od 1500.00 kn (ili puni iznos ako je cijena manja od 1500.00 kn), te uplatiti preostali iznos u roku od 60 (šezdeset) od dana narudžbe proizvoda/usluge.

2.5. Povrat/Reklamacija robe

U slučaju povrata proizvoda kupac je dužan uputiti reklamaciju tvrtki Novi Web Studio e-mailom ili pismeno sukladno zakonskim uvjetima i rokovima.

Kupac ima pravo na povrat proizvoda na reviziju u sljedećim slučajevima:

 • Proizvod koji ima grešku

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača ovlašteni ste jednostrano raskinuti ugovor u roku od 14 dana od datuma narudžbe proizvoda/usluge. Više pročitajte pod stavkom 2.7 Trajanje i raskid ugovora.
Obrazac za reklamaciju i povrat možete ispuniti na linku.

2.6. Obavijest potrošačima o načinu podnošenja pisanih prigovora

Sukladno čl. 8. Zakona o zaštiti potrošača obavještavamo potrošače da mogu podnositi pisane prigovore na sljedeći način:

 • putem pošte na adresu: Novi Web Studio, Nikole Tesle 37, 32241 Stari Jankovci.
 • na e-mail adresu: info@orionwp.com

Na Vaš prigovor odgovorit ćemo u roku od 15 dana. Cijenimo Vaše mišljenje te Vas pozivamo da nam se obratite s Vašim upitima, prijedlozima i sugestijama.

2.7. Trajanje i raskid ugovora

Ugovor koji kupac sklapa s tvrtkom Novi Web Studio za proizvode i usluge je jednokratan ugovor o kupoprodaji proizvoda ili usluga od strane tvrtke Novi Web Studio te izvršenim plaćanjem od strane kupca. Ovi uvjeti sastavni su dio uvjeta i pravila poslovanja između Novi Web Studio i kupca.

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača ovlašteni ste jednostrano raskinuti ugovor za to u roku od 14 dana od datuma narudžbe proizvoda ili usluge.

Standardni informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora možete ispuniti na ovom linku.

U slučaju raskida ugovora svaka je strana dužna vratiti drugoj ono što je primila na temelju ugovora izuzevši predujam, u skladu s odredbama Zakona o zaštiti potrošača. Povrat plaćenog izvršit ćemo vam nakon što nam proizvod/usluga bude vraćena. Povrat proizvoda nam morate izvršiti bez odgađanja, a najkasnije u roku 14 dana od dana kada ste nam izjavili jednostrani raskid ugovora.
Kupac je dužan obrisati sve kopije i originale digitalnog proizvoda ili usluga, te ih prestati koristiti, s danom otkazivanja ugovora.

Izravne troškove povrata proizvoda/usluga kupac je obavezan snositi sam ako koristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora, a ukoliko OrionWP proizvod/uslugu ne može vratiti ili poništiti trećim stranama (domena, hosting, licence, slike, programiranje) za njih ne vršimo povrat sredstava.

U slučaju da kupac iskoristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora iz članka 72. Zakona o zaštiti potrošača nakon što je postavio zahtjev u skladu Zakonu o zaštiti potrošača, kupac je dužan platiti tvrtki Novi Web studio razumni dio cijene sukladno članku 77. stavku 7. ovoga Zakona u iznosu ne manje od 60% ukupne cijene i minimalno 1500.00 kn.

Prihvaćanjem ovih uvjeta, prihvatili ste i odredbe spomenutog pravilnika.

3. Izjava o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka i njihovom korištenju

Registracijom na OrionWP stranice, dajete suglasnost da tvrtka Novi Web Studio prikuplja, obrađuju sljedeće podatke (dalje u tekstu: obrada podataka): moje osobne podatke navedene u registracijskoj formi te podatke o mojim narudžbama.

Spomenutu suglasnost za obradu podataka dajete u svrhe upoznavanja tvrtke Novi Web Studio s Vašim kupovnim navikama, kao i u informativne svrhe te svrhe promidžbe usluga i proizvoda tvrtke Novi Web Studio za sve vrijeme trajanja vaše registracije, kao i za ostale promidžbene potrebe pružatelja usluga.

Upoznati ste s pravom da u svakom trenutku možete u cijelosti povući ovu izjavu o suglasnosti. Povlačenjem izjave o suglasnosti u cijelosti će prestati obrada vaših podataka kao i vaša registracija na OrionWP stranicama.

Upoznati ste i s pravom da u svakom trenutku možete i djelomično povući ovu izjavu o suglasnosti za obradu podataka (odjava s newslettera – u promotivne svrhe).

Kupac može na vlastiti zahtjev zatražiti brisanje svojih osobnih podataka iz baze web stranice putem e-maila.

OrionWP koristi „cookie“ programe kao identifikator sesije, odnosno „cookie“ sadrži tzv. ‘session id’, kako bi se osiguralo da tijekom trajanja sesije stranica prepoznaje i pamti korisnikov preglednik (browser), a samim time i korisnika te na taj način omogući narudžbu.

4. Sigurnost i zaštita podataka

Prilikom registracije u OrionWP bit ćete dužni kreirati lozinku koju morate zadržati samo za sebe i ne dijeliti je s drugim osobama.

Odgovorni ste za sve akcije i narudžbe koje su naručene pod Vašim korisničkim računom. Ako znate ili sumnjate da još netko zna Vašu lozinku, ljubazno Vas molimo da nas kontaktirate putem telefona 099 415 2779 ili putem e-maila: info@orionwp.com, a kako bismo Vam dali upute za izmjenu Vaše lozinke.

Ako postoji bilo kakva sumnja da postoji propust u sigurnosti, tvrtka Novi Web Studio ima pravo od Vas tražiti da promijenite lozinku ili može blokirati Vaš korisnički račun.

Sve OrionWP stranice na kojima se vrši razmjena povjerljivih podataka zaštićene su SSL enkripcijom podataka:

5. Vanjske usluge

Usluge koje Vam pruža OrionWP ne uključuju troškove koje snosite koristeći računalnu opremu i drugu elektroničku opremu (elektroničke uređaje) te usluge za pristup našim stranicama. Tvrtka Novi Web Studio nije odgovorna za troškove telefona, podatkovnog prometa ili bilo koje druge troškove do kojih može doći prilikom narudžbe pregledavanja/pretraživanja, slanja ili primanja podataka web stranica.

6. Intelektualno vlasništvo

Sadržaj OrionWP web stranice je zaštićen i tvrtka Novi Web Studio ostvaruje jedinstveno pravo na njegovo korištenje. Za svako komercijalno korištenje sadržaja na OrionWP web stranice morate prethodno kontaktirati tvrtku Novi Web Studio putem e-mail adrese info@orionwp.com ili putem broja telefona 099 415 2779.

7. Dostupnost OrionWP web stranice

Iako Vam OrionWP nastoji dati najbolju moguću ponudu usluga, OrionWP ne može garantirati da će usluge na web stranici odgovarati Vašim potrebama.

Pristup na OrionWP web stranice (http://orionwp.com) ponekad može biti nedostupan zbog radova, održavanja ili uvođenja novih sadržaja te u slučajevima nepredviđenih okolnosti koje ćemo nastojati otkloniti u najkraćem mogućem roku.

8. Povezane internet stranice

OrionWP web stranice uključuje linkove na druge internet stranice, materijali na tim stranicama su izvan kontrole a, korisnici na njih pristupaju na vlastitu odgovornost i rizik te stoga tvrtka Novi Web Studio nije odgovorna za sadržaj na tim stranicama.

Marketinške aktivnosti
Zadržavamo pravo ponude različitih promotivnih aktivnosti različitim kupcima OrionWP web stranice.

9. Plaćanja

Ponuda za produženje Hosting ili usluga održavanja šalje se isključivo putem e-maila 30 dana prije isteka pretplatničkog roka. Podsjetnik za plaćanje šalje se 15 i 7 dana prije datuma isteka usluge plaćanja te 1 i 7 dana nakon datuma plaćanja, nakon čeka se usluga isključuje. Ako nakon 30 dana od datuma isteka usluge račun nije podmiren korisnički račun će automatski biti obrisan sa servera bez mogućnosti vraćanja podataka.

 • Predujam – U roku od 7 (sedam) dana od dana narudžbe
 • Glavnica – U roku od 60 (šezdeset) dana od dana narudžbe
 • Zatezne kamate – za plaćanje poslije roka od 60 (šezdeset) dana od dana narudžbe (7,41% odnosno zakonske zatezne kamata prema kamatnim stopama koje su važile u razdoblju na koje se obračun kamata odnosi i računa se od dana narudžbe).

Plaćanje internet bankarstvom ili u pošti/banci općom uplatnicom.

Sve ostale nepredviđene troškove ne snosi tvrtka Novi Web Studio.
Za sve dodatne usluge koje kupac može tražiti važi cjenik iz ponude “Predlošci” ili 150.00 kn po radnom satu.

Dostava
Rok dostave je 60 dana nakon što kupac dostavi kompletan sadržaj za izradu web stranice.

10. Suspenzija

Zadržavamo pravo privremenog ili trajnog suspendiranja računa klijenta ako isti:

 • Na bilo koji način utječe na smanjenje brzine rada i stabilnost web servera, prema pravilima o dozvoljenom korištenju serverskih resursa.
 • Koristi ilegalni sadržaja.
 • Sadržajem krši zakon.
 • Ne podmiri dugovanja u roku od 60 dana od dana narudžbe.
 • Objavi pornografski sadržaj

11. Odgovornost

Kupac je vlasnik sadržaja svoje web stranice te je odgovoran za isti. OrionWP neće biti odgovoran za bilo koju štetu nastalu sadržajem web stranice kupcu ili trećim stranama.

12. Besplatna Web Stranica Za Udrugu

OrionWP nudi besplatnu web stranicu koja zadovoljava potrebe moderne udruge koja već je ili želi biti aktivna online. Nudi standardne značajke kao što su multimedija, objava novosti, pod-stranice, kategorije, upravljanje korisnicima i sl. uključeno je sve što je potrebno kako bi udruga bila prisutna online.

Nakon slanja Vaš zahtjev se detaljno pregledava, te vam šaljemo odgovor dali vaš zahtjev odgovara kriterijima za dodjelu besplatne web stranice. OrionWP Vas može kontaktirati i tražiti više detalja o udruzi, radu i sadržaju koji želite objaviti na stranicama prije nego se vaš zahtjev odobri.
U slučaju kršenja uvjeta OrionWP može privremeno ili trajno suspendirati web stranicu i korisnički račun.